<data:blog.title/> <data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>

16 Eylül 2015 Çarşamba

Çanta Seçiminin Püf Noktaları

 
 Kombinlerinizin olmazsa olmazı, şıklığınızın tamamlayıcı aksesuarı çantalarınızı seçerken; kıyafetiniz, tarzınız, gideceğiniz yer, çantaya koyacağınız ve ihtiyacınız olan malzemeleri göz önünde bulundurarak  vücut şeklinize en uygun olanı seçmeye özen göstermelisiniz.


   Çantanızın renginin ve tarzının kıyafetiniz ile uyumlu olması çok önemlidir.
Kışın;  siyah, kahve, bordo gibi koyu tonları tercih edebilirsiniz. Yazın ise beyaz, krem, mavi gibi her renkten çantaları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yazın deri dışında bez ve hasır çantalarda her yıl kendine raflarda yer bulmaktadır.

   Çanta seçerken  tarzınızı çok iyi analiz ederek, tarzınıza en uygun olanı tercih etmelisiniz. Spor bir kombinde, spor  çanta daha doğru olacağı gibi daha şık görünecektir
  
 Çalışan bayanlar klasik giyinmek zorunda oldukları için, çantalarını da klasik modellerde kullanmaları çok daha uygun olacaktır. Klasik çantalar genellikle deri ve düz aksesuarlı modellerdir.

    Spor bir tarzınız varsa mümkün oldukça az aksesuarlı, saplı, askılı çantalar ya da sırt çantaları kullanabilirsiniz.  

   Gece kıyafetlerinizi simli, pullu, parlak deri modeller gibi küçük çantalarla taçlandırabilirsiniz.  Seçeceğiniz iddialı şık ve kıyafetinizle uyumlu bir çanta, kıyafetiniz çok sade olsa da dikkatleri üzerinize çekmenize ve çok şık bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

   Çantanız yanınızda bulundurmanız gereken eşyaları sığabilecek boyutlarda olmalı ve  
eşyalarınızı düzenli bir şekilde taşımanıza yardımcı olmalıdır. Çantanızı seçerken hafif olmasına özen gösterin yoksa içerisine koyacağınız eşyaların ağırlığı da eklenince sizin için taşıması eziyete dönüşecektir

   Çantanızın kıyafetlerimizle olan uyumu kadar vücut şekliniz ile olan uyumu da çok önemlidir. Vücut şeklinize uygun seçilmiş bir çanta ile kusursuz bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Minyon bayanlar
   Kısa boylu bayanlar için en uygunu küçük ve saplı çantalardır. Askılı çantalar boyunuzu keserek daha kısa görünmenize sebep olabileceğinden mümkün olduğunca askısını kısa tutarak kullanabilirsiniz. Büyük çantalar uzak durmanız gereken modellerdir çünkü vücudunuz ile orantısız durarak daha kısa ve kilolu görünmenize neden olur.


Toplu Bayanlar
   Küçük çantalar vücudunuza oranla küçük kalacak ve daha kilolu görünmenize sebep olacağından uzak durmanız gerekmektedir. Sizin için en ideal çantalar eni geniş olan kısa saplı hobo çantalardır.
Omuza asılan uzun saplı çantalarda daha toplu bir görüntü oluşturacağından uzak durmanız gerekmektedir.


Yuvarlak Hatlı Bayanlar
   Kısa saplı çantalar sizin için en uygun olan modeldir. Basen bölgesine dikkat çekmek istemiyorsanız kısa saplı omuzda biten çantalar ya da elde taşıyacağınız hobo çantalar sizin için idealdir. Üst kısmınız daha toplu ise uzun saplı çantalar ya da çapraz kullanabilen askılı orta büyüklükteki Messenger çantaları da tercih edebilirsiniz.


İnce ve Uzunlar Bayanlar     İnce ve uzun bayanlar her çanta modelini rahatlıkla kullanabilirler. İnce ve uzun bayanlar için ideal çantalar büyük, omuzda çapraz taşınan uzun saplı modeller ve clutch çantalardır. Tote ve hobo gibi salaş çanta modellerini de rahatlıkla kullanabilirsiniz.






 




10 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ay hepsi birbirinden güzel... Ben genelde hep ayakkabıma uygun çanta kullanıyorum. Kiloma, boyuma göre kullanmayı hiç düşünmemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayanların çogu bunu yapıyor. genelde ayakkabıya uydurma egilimindeyiz :)

      Sil
  3. ilk iki fotodaki renkler ne güzel yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ivet bende cok begendim onun için ilk sırada :)

      Sil
  4. çanta seçiminde tam bir felaketim.. genelde arkadaşlarıma seçtiriyorum... benim için faydalı oldu bu yazı ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi ihtiyaclarını arkadasların bilemez ama :(
      faydalı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  5. Ayakkabı-çanta aynı renk asla olamaz bende...hoş şimdiki çantalar rengarenk ayakkabı uydurmak çok zor :) benim de favorim büyük çantalar bu aralar püsküllüler :) güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık takipteyim.sevgiler :)

    YanıtlaSil